top of page

Vægtbalance

Design uden navn (17)_edited.png
Turboslank vægtbalance

Efter Slankeperioden

Det bør stå helt klart, at Turboslank™ konceptets slankeperiode ikke står alene som kuren imod fedme eller overvægt. Slankeperioden skal derimod anses som et effektivt værktøj, der hjælper dig imod en sundere og slankere livsstil. Derfor er det vigtigt, at du har gjort dig nogle tanker om hvad der skal ske efter slankeperioden. Det vigtige er nemlig ikke hvor meget, du vejer dagen efter slankeperioden, men derimod hvad du vejer 6 måneder efter – altså har du formået at opretholde vægtbalance igennem en sundere livsstil?

 

Ved at følge Balancekost modellen får du et godt redskab på vejen mod en sundere livsstil.

 

 

Sundere balancekost

I lyset af ny forskning har begrebet sund kost undergået et paradigmeskift. Tidligere blev en kulhydratrig kost sidestillet med sundhed, men vi kan nu se, at et højt indtag af kulhydrater er forbundet med insulinresistens. Vi er derfor interesseret i at begrænse vores kulhydratindtag til fordel for et øget indtag af sunde fedtstoffer og gode proteiner fra fisk, kød og fjerkræ. Hertil kommer, at de kulhydrater, vi indtager, bør komme fra grønsager, da de er fiberrige og indeholder sunde antioxidanter.

 

 

Kostmodel - 50/50 tallerken

Balancekost modellen er tænkt som en funktionel og simpel kostmodel. Det er bestemt ikke meningen, at vi skal veje vores mad. Derimod skal vi blot benytte øjemålet til at sammensætte lige dele Protein- og kulhydratholdige fødevarer. Dernæst kan vi tilsætte lidt fedtholdige fødevarer efter behov, for at få et lækkert måltid.

 

Figuren illustrerer, hvorledes mængden af fødevarer skal fordeles således, at du generelt opnår en sundere kost, der også gør det lettere at opretholde vægtbalance. I hver gruppe finder du GODE, OK og DÅRLIGE fødevare valg. Du behøver naturligvis ikke kun at vælge gode fødevarer, men hold dig primært indenfor de gode og ok valg, så er du nået rigtig langt mod en sundere livsstil.

 

Tallerkenen skal opdeles med 50 % til proteiner og 50 % til kulhydrater. Herefter tilsætter du lidt fedt således, at måltidet bliver lækkert og spiseligt. Hvis alle dine måltider har denne fordeling virker din appetitregulering optimalt og det bliver således meget nemmere at opretholde vægtbalance. Følg med på badevægten og find ud af, hvor mange tallerkener der skal til for, at du opnår vægtbalance.

 

Ofte skal der mere til end du forventer – ja, det kan ligefrem opleves som om du ’kan spise hvad du vil’.

 

 

Forfriskende balancesmoothies

Selvom du ikke er på slankekur kan du sagtens benytte Turboslank måltiderstatning til at lave nogle forfriskende og næringsrige smothies uden for mange tomme kalorier.

Design uden navn (17)_edited.png
bottom of page